Tips om meer spiritualiteit in je leven te brengen

Wat je geloof ook is, de meeste mensen zijn het erover eens dat er een soort onzichtbare kracht bestaat in de wereld om ons heen. Universele kracht, sterrenbeelden, zielsverwanten, synchroniciteit,… er zijn zoveel facetten die je kunt verkennen.

Maar hoe kun je in deze moderne maatschappij meer spiritualiteit in je leven brengen? We worden dagelijks geconfronteerd met stressvolle situaties en verplichtingen waardoor we gemakkelijk het contact verliezen met onszelf. Hieronder volgen enkele idee├źn die kunnen je helpen om een meer bewust leven te leiden.

Sta open voor verandering

We begrijpen niet altijd waarom iets gebeurt, maar achteraf wordt het dikwijls wel duidelijk. Vertrouw erop dat dingen gebeuren voor een bepaalde reden of omdat je er iets uit kan leren. Om spiritueel te kunnen groeien als persoon, moet je de veranderingen in het leven accepteren.

Het is gemakkelijk om negatieve gevoelens te blokkeren en te begraven, maar je kunt pas echt spiritueel groeien als je je emoties toelaat. Aanvaard dat je emoties mag hebben en verwelkom ze.

Probeer steeds het goede te zien in andere mensen

Als je andere mensen steeds veroordeelt, gaat dat ook een negatieve impact hebben op jezelf. Want door de ander te veroordelen, veroordeel je eigenlijk ook jezelf. Besef dat we allemaal verbonden zijn met elkaar, want we komen allemaal van dezelfde bron. Straal je goede dingen uit, dan krijg je ook goede dingen terug.

Mediteer

Innerlijke rust is de basis van spiritualiteit. Om een goede connectie te behouden met het grotere geheel, is het nuttig om je af en toe los te koppelen van je dagelijkse beslommeringen.

Bezinnen, bidden en mediteren zijn allemaal manieren om innerlijke rust te vinden. Als je je gedachten even helemaal kan stoppen, kan je gevoel echt spreken. Door te mediteren ga je je leven en je gedachten observeren en beseffen dat dit niet je ‘echte ik’ is. Je ‘echte ik’ bevindt zich binnenin.

Luister naar je gevoel

Soms worden we overweldigd door onze omgeving en zijn we niet meer gefocust op wat we zelf willen en voelen. Je gevoel is gebaseerd op alles wat je bewust en onbewust ervaart. Je kiest een job omdat dit je de meest verstandige keuze lijkt, maar vanbinnen voel je dat dit niet echt is wat jij wilt.

Uiteindelijk doen we alles om er een bepaald gevoel van te krijgen. Dus waarom zou je dingen doen waar je je niet echt goed bij voelt? Als je wilt weten wat je gevoel zegt, luister dan naar je emoties. Voel je blijdschap, verdriet, onzekerheid, opluchting? Soms kan het helpen om je hand op je buik te leggen en een aantal keer diep adem te halen en dan zien welk gevoel er naar boven komt.

Meer weten?

Spirituele ontwikkeling, sta in verbinding met jezelf

9 tekenen van spiritueel ontwaken

Wat is spiritualiteit? Hoe kan spiritualiteit je leven veranderen?

Click here to add a comment

Leave a comment: