Een stralende huid met minerale make-up!

minerale make-up

Een mooie en stralende huid begint met een gezonde levensstijl. Gezonde voeding en veel water drinken zijn essentieel.

Maar hoe zit het met cosmetica? Weet jij welke stoffen er in je make-up zitten en wat ze met je huid doen? We staan er niet altijd bij stil, maar veel make-up bevat producten die je huid verstoppen en uitdrogen waaronder parfum, alcohol en kunstmatige kleurstoffen.

Waarom minerale make-up?

Een betere keuze is minerale make-up. Deze bevat maar heel weinig ingrediënten die je huid voeden en beschermen. Minerale make-up is volledig vrij van bewaarmiddelen, talk en kunstmatige kleurstoffen. Je huid gaat dus beter kunnen ademen en zal niet verstopt geraken. Ook is de kans op allergische reacties en irritaties enorm klein.

Minerale make-up wordt hoofdzakelijk samengesteld uit de volgende stoffen:

  • Titaandioxide: een natuurlijke zonnefilter met een dekkend vermogen.
  • Ijzeroxide: een natuurlijke kleurstof.
  • Zinkoxide: werkt ontstekingsremmend, beschermt tegen de zon en heeft een kalmerende werking op de huid.
  • Mica: zorgt voor een mat en absorberend effect.

Jammer genoeg zijn er heel wat grote make-up producenten die ‘minerale make-up’ aanbieden terwijl het eigenlijk helemaal geen minerale make-up is. Er zitten slechts enkele natuurlijke ingrediënten in, maar het merendeel is dat niet. In echte minerale make-up zitten slechts een vijftal ingrediënten.

Wil je er zeker van zijn dat je een authentiek product koopt, ga dan zeker even door de ingrediëntenlijst.

Hieronder volgen een aantal merken die we kunnen aanraden!

  • Bare Minerals: De producten van Bare Minerals zijn gemaakt van pure mineralen zonder onnatuurlijke toevoegingen. Ze geven een mooie dekking zonder dat je het gevoel hebt make-up te dragen.
  • Bellapierre: Bellapierre heeft voor elke vrouw het perfecte kleurenpallet. Naast losse poeders hebben ze nog heel wat andere producten op basis van mineralen zoals lippenstift, primer, bronzer en mascara.
  • Jane Iredale: Jane Iredale richtte in 1994 een cosmeticalijn op volledig op basis van natuurlijke mineralen en ook nu zijn haar producten nog steeds populair. Ze legt de nadruk op het accentueren van de natuurlijke schoonheid.

Minerale foundations komen meestal in poedervorm. De beste kwast om minerale make-up aan te brengen is een kabuki kwast. Dit is een stevig borsteltje dat het poeder goed opneemt en verdeelt over de huid. Minerale poeders bevatten geen talk. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een droog gevoel.

Nog een voordeel is dat minerale make-up veel langer meegaat dan reguliere make-up omdat het zo zuiver is. Je betaalt er meestal iets meer voor, maar je doet er veel langer mee. Je hebt bovendien maar een kleine hoeveelheid nodig om toch een mooi dekkend effect te krijgen.

Kijk hier voor nog meer tips voor het aanbrengen van minerale make-up!

Click here to add a comment

Leave a comment: