Hoe kun je beter luisteren naar je intuïtie? 4 tips

intuïtie

Je intuïtie is gebaseerd op je gevoel. En luisteren naar ons gevoel zijn we mettertijd een beetje verleerd. Al van in onze kindertijd hebben we geleerd te luisteren naar wat andere mensen ons vertellen waardoor we onze intuïtie meer en meer zijn gaan negeren.

Toch voel je dat je soms andere beslissingen wilt nemen, maar je bent vaak bang voor de mening van de buitenwereld. De stem van de buitenwereld schreeuwt immers een pak harder dan de stem van je hart. Wil jij graag meer in contact komen met je gevoel? De volgende tips helpen je op weg.

1. Luister naar het eerste gevoel dat in je opkomt

Als kind dacht je helemaal niet na over wat je deed. Je zei gewoon: ‘Ja, dat wil ik’ of ‘Dat ga ik doen!’ Probeer eens spontaan te reageren zonder erbij na te denken. Als je een keuze moet maken, sta dan eens stil bij het eerste gevoel dat naar boven komt. Dat betekent dat je impulsief reageert.

We maken al zoveel keuzes op basis van ons verstand, maar dat wilt niet zeggen dat dit ook altijd beter is. Stop dus met alle voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen en baseer je ook niet meteen op wat andere mensen je vertellen. Volg je eerste gevoel en ga er gewoon voor.

2. Mediteer

Mediteren kan heel goed helpen om een beter beeld te krijgen van wat je precies wilt en voelt. Door te mediteren creëer je meer rust in je hoofd en voel je je terug dichter bij jezelf. Je gaat weer beter signalen kunnen opvangen die je anders niet herkent.

3. Schrijf je gevoelens op

Houd een notitieboekje bij waarin je je dromen, ingevingen en gevoelens noteert. Door te schrijven ga je dingen die diep vanbinnen zitten duidelijker voor je zien. Als je elke dag 10 minuutjes je gevoelens op papier zet, ga je gemakkelijker verbanden zien. Waar word je gelukkig van? Waar krijg je energie van? Schrijf het allemaal op en stimuleer op die manier wat je hart je wilt zeggen.

4. Luister naar je buikgevoel

Als je met je hart kiest, voel je dat in je buik. Als je een goede keuze maakt, ga je vlinders voelen in je buik of krijg je een soort van verliefdheidsgevoel. Wanneer je een verkeerde beslissing maakt, voelt dit zwaar en log aan in je buik. Alsof je een steen met je meedraagt. Luister dus naar welk gevoel er in je buik optreedt als je voor een belangrijke keuze staat.

Wil je graag meer weten?

Gevoel vs intuïtie

Oefeningen voor intuïtieve ontwikkeling

Intuïtie en hooggevoeligheid

Click here to add a comment

Leave a comment: