Wat gebeurt er als je elke dag yoga doet?

elke dag yoga

We weten ondertussen allemaal dat yoga heel gezond is, maar wat gebeurt er precies als je elke dag even de tijd neemt om yoga te beoefenen? In deze blog ontdek je de effecten op lichaam en geest.

Meer energie en minder stress

Als je van yoga een vaste gewoonte maakt, zal je lichaam daarop reageren. Je geeft je lichaam namelijk elke dag de kans om spanning los te laten waardoor gevoelens van angst en stress gaan verminderen. Je neemt even een momentje volledig voor jezelf. Net alsof je je batterij weer helemaal oplaadt. Je merkt dat je energie beter gaat stromen waardoor je met volle goesting aan je dag wilt beginnen.

Een betere houding

Door elke dag yoga te doen, zal je houding enorm gaan verbeteren. Dankzij de verschillende poses die je oefent, ga je na een tijdje automatisch een betere houding aannemen. Je leert je rug recht te houden waardoor je meer de neiging gaat krijgen om ook overdag je houding te corrigeren. Een goede houding zorgt ervoor dat je er slanker uitziet en je voorkomt er rugpijn mee.

Je wordt leniger en sterker

Door yoga te beoefenen ga je leren om je spieren beter te gebruiken waardoor je lichaam sterker wordt. Ook ga je werken aan verschillende poses die ervoor zorgen dat je enorm lenig en flexibel wordt. Als je bijvoorbeeld 30 dagen lang elke dag aan yoga doet, merk je dat je lichaam sterker, fitter en slanker wordt en dat geeft je zelfvertrouwen ook een enorme boost. Je ziet er niet alleen fantastisch uit, maar zo voel je je ook.

Een betere zuurstofopname

De ademhaling is een heel belangrijke factor bij yoga. Je gaat leren om op een andere manier te ademen en de volledige capaciteit van je longen te benutten. Door voldoende zuurstof op te nemen, gaat je lichaam beter functioneren. Je krijgt meer energie en je voelt je rustiger.

Meer focus gedurende je dag

Als je elke ochtend yoga doet, ga je merken dat je je overdag veel beter kan concentreren. Je oefent om je aandacht in het moment te houden door te letten op je ademhaling en je lichaam. Ook in je dagelijkse activiteiten zul je dan minder snel de neiging krijgen om je gedachten te laten afdwalen. Je focust je ten volle op hetgeen waar je mee bezig bent.

Redenen genoeg dus om van yoga een dagelijkse levensstijl te maken. En duur hoeft dat helemaal niet te zijn. Het enige dat je nodig hebt is een yoga matje en je laptop. Het internet staat immers vol met gratis yoga lessen die je gewoon thuis kan doen.

Meer weten?

Hoe vind je de discipline om elke dag yoga te doen?

Welke yogastijl past bij jou?

30 days of yoga

Click here to add a comment

Leave a comment: