Wat je allemaal moet weten over Feng Shui

Heb je dat gevoel wel eens gehad dat je een kamer binnenstapte en dat alles precies klopte? Een kamer of ruimte waarin je je meteen thuis voelde? De kans is groot dat de bewoner deze ruimte bewust of onbewust heeft ingericht volgens de regels van Feng Shui.

Wat is Feng Shui precies?

Feng Shui is een 3000 jaar oude filosofie over hoe je energieën in een leefomgeving positief kan beïnvloeden. Feng Shui betekent letterlijk wind en water. Wind en water zijn twee krachtige natuurverschijnselen die invloed hebben op de stroming van energie. In de Chinese cultuur staan deze twee elementen voor gezondheid, harmonie en geluk.

Alles in het leven is met elkaar verbonden door middel van energie. In een ruimte kunnen blokkades van energie zich uiteindelijk ophopen. Deze blokkades kunnen een effect hebben op bepaalde aspecten van je leven. De inrichting van je woning kan voor een groot stuk bepalen hoe de energie stroomt. De energiestroming heeft niet enkel met meubels te maken, maar ook met vormen, kleuren en materialen.

3 principes van Feng Shui

Feng Shui baseert zich op 3 principes:

  1. Alles is voortdurend onderhevig aan verandering.
  2. Alles is met elkaar verbonden.
  3. Alles leeft.

Niets in deze wereld staat vast of is blijvend. Niet alleen jij verandert voortdurend, maar ook je omgeving. Deze twee hebben een grote invloed op elkaar. Vandaar dat het belangrijk is om een goede balans te vinden tussen de twee. Wij zelf en alle zaken in ons leven zijn met elkaar verbonden via energie. De manier waarop jij je huis inricht heeft dus invloed op hoe jij je voelt en ook andersom.

Hoe kan je je huis inrichten volgens Feng Shui?

Hoe kan je nu al deze principes toepassen in je leefomgeving? Volgens Feng Shui heeft elke ruimte een bepaalde functie. Er zijn ruimtes voor ontspanning, om te werken en om te rusten.

Volgens Feng Shui is de keuken het middelpunt van je leefomgeving. Een keuken hoort vooral praktisch, licht en proper te zijn. Elektrische apparaten kunnen een negatieve invloed hebben op de energiestroming. Deze zet je dus best zoveel mogelijk uit het zicht, in een kast. Om een aangename sfeer te creëren in een keuken kan je fruit op tafel zetten en kruidenplantjes op de vensterbanken.

De woonkamer is de plaats voor ontspanning. Lichte kleuren zijn een goed idee. Probeer zoveel mogelijk donkere hoeken te vermijden en kies voor meubels met afgeronde, natuurlijke vormen. Planten zijn heel belangrijk in een woonkamer. Zij zorgen voor positieve energie.

De slaapkamer staat voor rust en sensuele energie. Hier kan je met warme kleuren werken zoals rood en bruin. In de slaapkamer vermijd je best alle elektronische apparaten zoals TV, laptops en gsm’s. Die verstoren de energiestroming.

Door Feng Shui toe te passen in je huis ga je niet plots veel gelukkiger worden. Het is eerder een aanvulling op je leven. Wil je meer weten over Feng Shui? Bekijk dan de onderstaande links:

Wat is Feng Shui?

Feng Shui in je slaapkamer – 5 tips

Feng Shui interieurtips

Click here to add a comment

Leave a comment: