Gastblog van Yvonne Witteveen over haar boek ‘Grip op de liefde’

Grip op de liefde, het blijft een lastig fenomeen.

Als we heel eerlijk naar onszelf zijn, hebben we helemaal nergens grip op, dus ook geen grip op de liefde. We hebben alleen grip op onszelf en hoe of wij met de liefde voor onszelf omgaan en daar gaat dit boek over.

Ik werk als coach/counselor en trainer en kom om die reden dagelijks in aanraking met mensen die om de een of andere reden de liefde voor zichzelf zijn kwijtgeraakt. Ja, zijn kwijtgeraakt, want in essentie lig je er mee in je wieg. Je ligt perfect in je wieg. Ergens op je pad gaat er iets mis, raak je de liefde voor jezelf kwijt. Hiervoor zijn redenen aan te geven. Zo is daar het systeem van de wereld waarin we als mens in moeten functioneren. Een systeem kent een norm en aan die norm daaraan moet iedereen voldoen. En als het nu zo is dat ieder mens bijzonder en uniek is, begrijp je ook dat het voldoen aan een norm, bijna een onmogelijke opgave is en je om die reden de liefde kunt kwijtraken ergens op je pad.

Een andere reden is, dat niemand ons vertelt wat eigenlijk een goede manier van opvoeden is. We leren van onze ouders/opvoeders en dat geven we op onze beurt weer door. In essentie is daar niets mis mee, de nare uitzonderingen daargelaten, echter we leren veel en veel van wat we leren, leren we om de maatschappij te dienen. Ze vergeten ons te leren wat eigenliefde is, wat van jezelf houden is en als ons dat niet wordt geleerd, kunnen we ons hele leven in één grote zoektocht terecht komen. Een zoektocht waarin pijn, verdriet, teleurstelling, gekwetstheid, de boventoon kan voeren. Het leven is dan een groot innerlijk gevecht geworden en dat s niet de essentie van het leven.

Jezelf staande houden kan pittig zijn, zeker als je start onvoldoende is geweest. Daardoor kun je altijd angstig blijven. Angstig, dat je niet goed genoeg bent, angstig voor afwijzing, angstig om……Je hebt dan nog geen grip op die angst. Daardoor blijven er situaties op je pad komen, die telkens weer die angst aanwakkeren, net zolang totdat jij er doorheen durft te gaan, jezelf bevrijdt van die last. Dan kijk je er naar als een volwassen persoon die zich bewust is dat die zich niet meer wil laten leiden door angst of wie of wat dan ook. Je leert dan te luisteren naar jezelf, je innerlijke antenne. Je gaat doen wat goed is voor jezelf, zo ontstaat die prachtige relatie met jezelf, waarin jij jezelf in het licht zet.

Het boek Grip op de liefde geeft je inzichten hierin, maakt je bewust van jezelf, waarom het gebeurt dat het leven zo loodzwaar kan aanvoelen. Het geeft je inzicht in je patronen, hoe ze zijn ontstaan. Het boek bied je handvatten de angst voorbij te gaan en te leven vanuit zelfliefde.

15 prachtig waargebeurde verhalen van mensen zoals jij en ik, die allemaal beland zijn in situaties met een liefdespartner waar we niet gelukkig mee zijn. Herkenbare verhalen en als je ze leest zie je ook de oplossingen er bij staan hoe het anders kan. Waardoor jij meer en meer in je kracht komt te staan. Meer en meer gaat beseffen hoe belangrijk de relatie met jezelf is om een relatie met een ander in stand te kunnen houden.

Ik wens jullie heel veel leesplezier.
Yvonne

Wil je meer lezen of weten of het boek bestellen? Dat kan op www.gripopdeliefde.nl

Over de auteur:

Ik ben Yvonne Witteveen, werk als counselor, trainer. Daarnaast ben ik moeder van een prachtige zoon. Na diverse teleurstellingen in mijn leven, begon ongemerkt de grote zoektocht naar mijzelf. Die zoektocht is zwaar geweest, maar heeft mij wel iets ongelooflijk moois gebracht. Mijzelf. Steeds bewuster werd ik, dat als ik de focus op mijzelf houd en mijzelf serieus neem, je het leven leeft, zoals het is bedoeld. Zonder zorgen, innerlijke vrijheid en liefde die volop stroomt.

Click here to add a comment

Leave a comment: